Selecteer een pagina

Betaald ouderschapsverlof vanaf 9 augustus 2022 aanvragen

Een werknemer heeft als ouder het recht op onbetaald ouderschapsverlof tot het kind 8 jaar is. Dit is een verlof van maximaal 26 keer het aantal uren van de werkweek van de werknemer.

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders met een arbeidsovereenkomst 9 werkweken hiervan betaald ouderschapsverlof opnemen.

Lees hieronder verder hoe de aanvraag gestart kan worden en waar je dit kunt doen.

De werknemer kan het verlof in 1 keer achter elkaar opnemen of flexibel, bijvoorbeeld een aantal uren per dag verdeeld over meerdere weken. Of een aantal dagen per week verdeeld over meerdere maanden.

Neemt de werknemer geen of niet alle 9 werkweken betaald ouderschapsverlof op, dan kan deze niet opgenomen weken nog wel opnemen als onbetaald ouderschapsverlof.

Je vraagt de uitkering betaald ouderschapsverlof aan via de Verzuimmelder of Digipoort van het UWV. De uitkering is een WAZO-uitkering. Aanvragen van de uitkering kan alleen voor hele werkweken.

Aanvraag achteraf

Je doet de aanvraag achteraf, nadat de werknemer minimaal 1 keer de uren van zijn werkweek betaald ouderschapsverlof heeft opgenomen.

Deze gegevens heb je nodig bij de aanvraag:

  • De geboortedatum van het kind. Als de werknemer een meerling heeft gekregen, heb je alleen de geboortedatum van het jongste kind nodig.
  • De ingangsdatum van het betaald ouderschapsverlof.
  • Het aantal werkweken dat de werknemer betaald ouderschapsverlof heeft opgenomen (minimaal 1 week en maximaal 9 weken).
  • De bevestiging dat de werknemer het aantal weken verlof van het eerste betaalverzoek al heeft opgenomen. Dit geef je aan op het aanvraagformulier.

Wanneer beslissing UWV?

Nadat het UWV de aanvraag heeft ontvangen, krijgt de werkgever binnen 4 weken een beslissing van het UWV.

Bron: Salarisvanmorgen/Korento.

Contactgegevens

Adres

Händelstraat 35
4561 VM   Hulst

info@paybility.nl
06 13 91 83 43

Bezoeken enkel op afspraak

Volgen

Design door Visual4All